قبولی در آزمون طراحی معماری

قبولی آزمون طراحی معماری

اولین مرحله برای دریافت پروانه اشتغال به کار در زمینه طراحی معماری، شرکت در آزمون ورود به حرفه طراحی معماری می باشد.

قبولی در آزمون طراحی معماری غالباً برای مهندسین با چالش های بسیاری همراه می باشد و کسب آمادگی لازم برای این آزمون نیازمند برنامه ریزی بسیار دقیق و تمرین مداوم است. ما در این مقاله به طور کامل مسیر قبولی در آزمون طراحی معماری را برای شما داوطلبین گرامی توضیح خواهیم داد.

چه افرادی می‌توانند در آزمون طراحی معماری نظام‌ مهندسی شرکت کنند؟

برای شرکت در آزمون طراحی معماری باید حداقل ۳ سال از اخذ مدرک کارشناسی یا حداقل ۲ سال از تاریخ اخذ مدرک کارشناسی ارشد یا حداقل ۱ سال از اخذ مدرک دکترا گذشته باشد.

توجه کنید که برای اثبات سنوات به ارائه سوابق بیمه، گواهی اشتغال یا مدرک خاص دیگری نیاز نمی باشد. پس در نتیجه نباید نگران اثبات سوابق کار حرفه ای بود.

وزارت راه و شهرسازی در اجرای مواد ۱۱، ۲۱، ۲۶ و ۲۸ آیین‌نامه اجرائی قانون نظام‌مهندسی و کنترل ساختمان با همکاری سازمان سنجش و آموزش کشور، سالیانه در چند مرحله نسبت به برگزاری آزمون‌های ورود به حرفه مهندسان، در تاریخ‌های مشخص‌شده اقدام می‌نماید و شما می‌توانید از طریق سامانه ثبت‌نام سازمان مقررات ملی ساختمان در آزمون طراحی معماری شرکت کنید.

چگونه در آزمون طراحی معماری قبول شویم؟

از مهمترین دلایل عدم موفقیت در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی، عدم مطالعه و تمرین اصولی (ضوابط معماری، تکنیک های اتود، طراحی پلان، نما، برش و …) می باشد.

شما برای قبولی در آزمون طراحی معماری نیازمند برنامه ریزی دقیق و تحلیل آزمون های سال های گذشته می باشید. کسب مهارت طراحی با حل آزمون های سال های گذشته و انجام تمرین زیاد به دست می آید. حل این آزمون ها به شما کمک می کند با نقاط ضعف خود آشنا شده و به مرور تکنیک های مدیریت زمان در جلسه آزمون را نیز فرا بگیرید.

روش تحلیل و بررسی سوال های آزمون طراحی معماری در آزمون

در ابتدا خواندن دقیق صورت سوال و بررسی و تحلیل موارد خواسته شده یکی از مهم ترین مراحل برای شروع حل سوال می باشد. سپس باید در کمترین زمان بدون اتلاف وقت اسکیس بزنند.

در نظر گرفتن جوانب مختلف طراحی مثل جانمایی پارکینگ ها، بررسی و رسم دقیق دسترسی‌ ها و ابعاد فضا در طبقات و محل قرارگیری نورگیرها به‌ شکل صحیح بسیار مهم می باشد. اشتباه و یا فراموشی در بررسی و رسم این موارد می تواند در کل روند رسم تاثیرگذار باشد و باعث عدم تخصیص نمره مورد نیاز به طرح شما گردد.

کیفیت ترسیم در آزمون طراحی معماری بسیار مهم می باشد و استفاده از شابلون و ابزارهای مورد نیاز می تواند به بالا رفتن کیفیت ترسیم شما کمک ویژه ای بکند.

داوطلبین عزیز توجه کنید که لازم است در جلسه آزمون، با دقت سؤال را خوانده و زیر نکات مهم آن خط بکشید. پس از آن یک مقطع شماتیک با کدهای ارتفاعی داده شده به صورت دستی ترسیم نمایید و یک کاغذ شطرنجی شده ۵ سانتی متر در ۵ سانتی متر یا همان آکس بندی مورد نیاز ستون ها را در زیر کاغذ پوستی قرار دهید و شروع به طراحی پلان پارکینگ و جانمایی خودروها به تعداد خواسته شده نمایید.

پس از اتمام چیدمان خودروها و دستگاه پله و آسانسور نوبت طراحی پلان های بعدی می باشد. با توجه به نورگیری های زمین و نیاز به پاسیو، تمامی فضاها را در محدوده داده شده با توجه به نیازهای خواسته شده سوال آزمون چیدمان کنید.

منابع آزمون طراحی معماری کدام است؟

  • مبحث سوم (حفاظت ساختمان ها در مقابل حریق) ویرایش ۱۳۹۵
  • مبحث چهارم (الزامات عمومی ساختمان) ویرایش ۱۳۹۶
  • مبحث پانزدهم (آسانسورها و پلکان برقی) (فقط ضوابط مربوط به طراحی) ویرایش ۱۳۹۲
  • مبحث هجدهم (عایق‌بندی و تنظیم صدا) ویرایش ۱۳۹۶
  • مبحث نوزدهم (صرفه‌جویی در مصرف انرژی) ویرایش ۱۳۹۹
  • ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت ویرایش سوم ۱۳۹۹
  • جزئیات اجرایی ساختمان
  • مبانی طراحی معماری

آزمون طراحی معماری شامل چه سؤالاتی می باشد؟

قبولی آزمون طراحی معماری

سوالات آزمون طراحی معماری نظام مهندسی شامل یک سؤال اصلی در مورد طراحی یک پلاک مسکونی و نیز یک سؤال فرعی می باشد.

سؤال فرعی که سؤال اوّل آزمون می باشد موضوع متغیر دارد و شامل طراحی جزئیات ساختمانی، قسمتی از وال سکشن یا نمونه طراحی سقف شیبدار می باشد. در سؤال اصلی محدوده طراحی در زمین های شیب دار، صاف و یا دارای یک موقعیت خاص برای طراحی رمپ پارکینگ مدنظر است.

در سؤال اوّل معمولاً طراحی موارد زیر مد نظر است:

پلان زیرزمین با فضاهایی مانند توقفگاه (محل پارک خودرو یا همان پارکینگ) ، تاسیسات یا موتورخانه، انباری،سرایداری. پلان همکف یا پیلوت با در نظر گرفتن فضاهایی مانند ورودی، لابی، واحد مسکونی، واحدتجاری، واحد اداری و مثلا بانک. پلان طبقات مسکونی که یا به صورت تیپ یکسان یا متغیر هستند و به عنوان مثال طبقه اول دو واحد مسکونی دو خوابه و یک خوابه و طبقه دوم سه واحد مسکونی یک خوابه.

هر قسمت از سؤالات فوق دارای امتیازات مخصوص به خود می باشد. مثل ترسیم پلان زیرزمین، طبقه همکف، اول و دوم و یا پلان تیپ طبقات. کلیه ترسیمات انجام‌شده در هر طبقه از ریز نمراتی تشکیل‌ شده است.

رعایت ضوابط و مقررات ملی ساختمان با توجه به خواسته های طراح سؤال، از اصول کلی برای اخذ نمره قبولی در این آزمون می باشد.

مهم: هر برگه داوطلب توسط سه کارشناس بصورت مستقل و جداگانه امتیاز داده می‌شود. این آزمون ۵۰ نمره دارد و شرط قبولی، کسب حداقل ۵۰% نمره کل (یعنی حداقل نمره ۲۵) می باشد.

دوره قبولی آزمون طراحی معماری جوانه شامل چیست؟

با هدف آموزش مفهومی ضوابط آیین نامه ها و تقویت مهارت های طراحی و در راستای کمک به مهندسین معماری جهت قبولی در آزمون صلاحیت طراحی معماری، گروه آموزشی جوانه با همکاری آقای مهندس علی سوقندی، اقدام به تهیه “پکیج جامع آمادگی آزمون طراحی معماری” نموده است.

خانواده جوانه با تهیه پکیج طراحی معماری خدمات زیر را دریافت می کنند:

  • بیش از ۳۵ ساعت فیلم آموزشی
  • تحلیل سؤالات آزمون های گذشته
  • آموزش ضوابط طراحی معماری
  • آموزش تکنیک های اتود اولیه طرح
  • آموزش تکنیک های انتقال طرح به شیت اصلی
  • آموزش تکنیک های تکمیل طرح
  • بررسی نکات کسر نمره و مردودی
  • کرکسیون و اتود زدن بر روی طرح های شما
  • رفع اشکال و پشتیبانی تخصصی آنلاین

با ارائه بیش از ۳۵ ساعت فیلم آموزشی، آزمون های گذشته از سال ۱۳۹۶ به بعد توسط مدرس به طور کامل تحلیل شده و با پشتیبانی تخصصی، برنامه ریزی دقیق و رفع اشکال آنلاین، تا روز آزمون در کنار شما هستیم.

در این پکیج آموزشی، علاوه بر یادگیری نحوه تحلیل سؤالات و تسلط بر کلیه ضوابط، شما با تکنیک های اتود اولیه طرح و انتقال طرح به شیت های اصلی و همچنین تکمیل اصولی طرح ها که از چالش های مهندسین در جلسات آزمون می باشد به طور کامل آشنا خواهید شد.

بخش مهم خدمات ما شامل کرکسیون و اتود زدن بر روی طرح های شما بوده و شما در گروه پشتیبانی با مدرس و پشتیبان در ارتباط خواهید بود.

در این ویدیو آقای مهندس سوقندی، مدرس پکیج طراحی معماری جوانه، به طور کامل درباره این پکیج توضیح می دهند:

 

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با تیم جوانه در ارتباط باشید:

۰۳۱-۳۷۷۸۲۶۶۷

کانال تلگرام:

صفحه اینستاگرام:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *